Как започва изработката на уеб сайт

Изработката на уеб сайт e процес по сложно организиране на всички боксове и полета в сайта. Това включва текстове и стилове, рисувани части, анимации, музикални файлове. Изработката представя сайт в уеб браузър, по подходящ визуален аранжимент. Уеб дизайнът на сайта може да включва направата на стотици различни страници, организирани вътре в него чрез файлове и скриптове.

Необходимо е разбирането на разликата между уеб дизайн и писане на кода по уеб сайта. Програмирането включва и програмна работа, като това най-често са аплети и приложения изпълнявани на браузъра или на отделно място, а крайният резултат се изпълнява на потребителския браузър. Европейската организация за ядрени изследвания CERN измисля протокол за направа на уеб сайтове.

Като в началото уеб сайтът намира реализация, като вътрешна система за каталогизиране и свързване на страници с текстове между сървърите на фирмата.

Тогава се появява първият браузър Gopher. В началото той умело съчетава използване на снимки, форматиране на текстове. С началото на World Wide Web биват реализирани други браузъри, които се използват успешно и до сега. Адресът на първия онлайн уеб сайт е info.cern.ch.

Сега има много компании за изработка на сайтове, и у нас, и в света. Когато правите изработка на сайт при 3D Уеб дизайн вие знаете че може да се правят до няколко корекции по кода на сайта безплатно. Това е съвършено различно при изработката на сайт когато тя се извършва при непроверена компания – за всяка промяна по дизайна на сайта ви искат пари, при това не малки суми.