Google Nexus 10 или Google Nexus 7?

Google Nexus 10 или Google Nexus 7?

Ако се колебаете между два от най-добрите таблети на пазара до този момент Google Nexus 10 и Google Nexus 7, разберете какви са техните характеристики и решете кой от двата Ви допада повече. Това са два от най-добрите продукти на Google. Продажбите им ежедневно се умножават, тъй като тези две устройства са качествени и цените им са достъпни за масовия потребител. Ще Ви дадем кратко описание на двата таблета, с цел по-лесно избиране на един от тях.

Google Nexus 7.

Процесорът на таблетите Google Nexus 7 е Nvidia Tegra 3, операционната система, с която работи е Android 4.2 „Jelly Bean“, а батерията му издържа 10 часа. Той се предлага с 16 и 32 GB памет. Хардуерът му се произвежда от Asus, а екранът му е 7-инчов и е с разделителна способност от 1280х800. Камерата на това устройство за съжаление не е от най-добрите – само 1.2 мегапиксела. Таблетът няма слот за допълнителна карта памет.

Google Nexus 10.

Дисплеят на този таблет е 10-инчов, а разделителната му способност е 2560×1600. Устройството се предлага с четириядрен графичен процесор Mali T604 и двуядрен процесор ARM Cortex A15. Той се предлага в два варианта: с 16 и 32 GB памет. Има предна и задна камера, като предната му камера е 1.9 мегапиксела, а задната – 5 мегапиксела. Както при гореспоменатия, така и при този модел липсва слот за допълнителна карта памет.

Без значение кой от двата таблета ще изберете, покупката гарантирано ще си заслужава. Таблетите на Google, заслужено са си извоювали челни позиции в класациите за най-добри таблети до момента.