Seo за климатици

Наскоро с едни колеги обсъждхме темата за Seo-то на климатиците. Когато им казвах че няколко умника – собственици на уеб сайтове за климатици са луднали да трошат луди пари като купуват големи количества руски линкове за тая ключова дума и че тези пари няма да си ги върнат никога, те се посмяха искрено.

Стана ясно че за лятото на 2012 година думата климатици и ключовия израз „климатици Дайкин“ бяха най-конкурентните на пазара в България и оптимизацията на тези сайтове стана доста трудна, а също и цените в google Adwords отидоха на доста високи нива.

Статистиката на най-конкурентните ключови думи по броя линкове за последните 60 дни в момента в България е: инструмента вече не работи!

В момента на писане на тази статия климатиците все още бяха на първото място. Допускам че през зимата това ще се промени и други ключови думи ще ги изместят. Картинката винаги показва актуалните най-трудни бг ключови думи така че явно ще се гледа непрекъснато.

Най-интересното е че инструмента който генерира статистиката е Български и показва единствената статистика за най-трудни ключови думи не само на български език а и на английски ключови думи. За капак според думите на няклоко анголоезични колеги сео-та, статистиката на този инструмент за ключови думи е доста точна и в него присъстват освен бг ключови думи като „климатици Daikin“ и над 1800 от най-трудните за Seo английски ключови изрази.