Онлайн магазин – още един начин да успееш

Потребителите на интернет към момента достигат 2,1 милиарда души в световен мащаб, в България те са вече 3,5 милиона души или половината от населението на страната.

Напълно нормално е да започне едно неспирно търсене на постоянни комерсиални инициативи, в опит да се монетизират тези нагласи у хората. Най-ефективният начин за всеки малък или среден бизнес, че дори и за голям такъв си остава създаването на собствен онлайн магазин.

Добре е преди да решите да създадете свой интернет магазин, да се осведомите какви са възможните варианти за постигане на тази ваша цел. Съществуват два типа системи за онлайн магазини в зависимост от това дали са готови или са разработени специално за конкретен клиент. Разликата между тях е няколко хиляди лева и доста нерви и време, които ще загубите докато координирате проекта по създаване на ваш уникален онлайн магазин.

Далеч по-подходящи са готовите решения, като освен чуждестранни ще откриете и български системи за готов онлайн магазин, които ще ви помогнат да създадете своето „виртуално тържище” в рамките буквално на 1 час. Готовите системи за онлайн магазини са тествани от хиляди клиенти и в случай че се появи проблем, то той се решава и при другите базирани на съответната платформа магазини. Това не може да се каже за специално създаденият онлайн магазин, при който и при най-малкото невнимание на разработчиците може да коства целия ви бизнес.

При избор на онлайн магазин е добре да проверите неговите възможности от гледна точка на:

  • SEO оптимизация за търсачки на продуктовите страници и категориите
  • Инструменти за мониторинг и стимулиране на продажбите
  • Поддържани разплащателни методи (български и международни)
  • Варианти за доставка на поръчаните от вашия интернет магазин стоки
  • Интеграция със социалните мрежи като Facebook, за да повишите нивото на посещенията и продажбите си
  • Синхронизация със складов софтуер
  • Инструменти и възможности за редактиране и създаване на страниците
  • Визуални решения
  • И т.н.

Създаването на ваш собствен онлайн магазин е вашия шанс да бъдете една стъпка пред конкуренцията. Благодарение на добре изградена система, вие ще имате шанса да успеете и да изведете себе си и вашият бизнес до доста по-високи нива, гарантирайки развитие и разширение на вашия интернет магазин в бъдеще.