Как да изместим конкуренцията надолу в Google

Добре де, олях се със заглавието, написано е за маркетинг цели, както и за целите на SEO оптимизация.

Понеже махнах един линк на Калин от един ски форум, ще му го дам тук -> NWA :). Дано не се сърди… Но за какво е целият този пост. Калин линква следният резултат в за NWA в Google. При което, на самата страница при търсенето за NWA, излиза… Google.

  1. Още едно време изниква темата за това как Яху такова Гугъл.
  2. След това се разписа и Мартин по темата.
  3. За да стигнем до нова сходна тема.

До тук едно е ясно, алгоритъма на Google има определени бъгове и това позволява да вкарате основната страница на Google в SERP. Доста глуповато изглежда, но това са фактите, които трите теми показват. Въпреки това, ако мислим по кофти начин, за какво може едно SEO да използва този бъг? Долното е хипотеза, не е тествано, не е пробвано и не се знае дали работи:

Ако по високо конкурентна дума, наш сайт е да кажем на първо място, с най-голямо желание бихме сринали конкуренцията още по-надолу. Но… за целта трябва да имаме втори сайт с високо ниво на доверие от търсачките. Ако искаме бързи резултатите, хипотетично бихме могли да добавяме линкове към високо авторитетни домейни (като google.bg например) по даденото търсене, за да класираме тях и да смъкнем надолу конкуренцията.

Опс… ами рисковете? Рисковете са ако някой от този високо авторитетни домейни задмине и нас 🙂 А това може лесно да стане, ако и някой конкурент реши да го налинква 🙂

Като цяло си е мръснишка тактика, с неясен резултат и не се препоръчва да се прави. Ако ми остане време, мога да си направя някой експеримент по въпроса.

3 мнения по „Как да изместим конкуренцията надолу в Google

Вашият коментар